Puerto Banus

Puerto José Banús, mer känd som Puerto Banús som ligger väster om Marbella, mellan Golden Mile och San Pedro de Alcántara. Det byggdes av José Banús, en fastighetsutvecklare som var nära vän till Francisco Franco, som var byggt till en lyxig marina och shoppingkomplex. Denna resort designades av den visionära arkitekten Arnold Schreck, som efter att utforma många byggnader i Acapulco och Beverly Hills, anställdes av prins Alfonso de Hohenlohe att utforma Marbella Club Hotel.

När Arnold Schreck träffade José Banús i Marbella, övertygade han henne att idén om att bygga en marina och shopping center med stora torn som det var vanligt i de flesta kustorter på den tiden, skulle inte locka rika familjer som Mr Banús förväntade att ha bosatt på denna plats. Istället föreslog han att skapa en Medelhavs tittar vy, med sofistikerad stil och andalusiska charm. Puerto Banús invigdes i maj 1970.

Denna utväg blev genast lekplatsen för jet-set med sin världsberömda design butiker, dess kasinon, utmärkta köpcentrum, eleganta barer och restauranger, glamorösa nattklubbar, fantastiska stränder klubbar och exklusiva småbåtshamn fylld med fantastiska yachter. Marinan flankeras på båda sidor av fantastisk kvalitet av blåflaggade stränder, var och en av dem med sina vackra promenadstråk som tar dig hela vägen ner till Marbella centrum om en kust österut och till San Pedro de Alcántara.

Under dagtid så erbjuder Puerto Banús en mängd faciliteter och attraktioner för att tillgodose hela familjen. Man kan njuta av allt från en båttur runt kusten till olika vattensporter, sola på stranden, gå på bio i Gran Marbella för att titta på en film i originalspråk, spela en runda golf i en av de många fantastiska golfbanor, njut en måltid i en av de många olika restauranger eller sitta vid en chiringuito (strandbar) eller vara i en butik i El Corte Inglés (ett enormt köpcentrum) eller i någon av dess exklusiva modebutiker. Under sommarmånaderna, på stora torget finns en utomhus marknad, där man kan njuta av shopping eller barn som leker vid lekplatserna.

Under nattetid förvandlas hamnen till platsen att besöka på Costa del Sol, om någon är ute efter en varierad och upptaget nattliv. Under sommarmånaderna stannar affärerna öppet till midnatt och många av restaurangerna hålla öppet ännu senare än så. För dem som vill dansa hela natten finns många barer, nattklubbar och strand fester som alla hålls på tills gryningen.

Synonymt med rikedom, extravaganta fester, high fashion och glitter, med över 5 miljoner besökare per år, är Puerto Banús en av de mest kända och mest besökta städerna på Costa del Sol. Oavsett om du funderar på att köpa en lyxig fastighet till salu Puerto Banus (Marbella), en förvaltningsfastighet, en bedrövad återförsäljning, en bank återtagande affär har Innovative Property ett brett utbud av bostäder till salu i Puerto Banús och närliggande områden som tillgodoser alla smaker och plånböcker.

Närliggande områden: Nueva Andalucía / San Pedro de Alcántara / Marbella / The Golden Mile.

Sok fastigheter i Puerto Banus

lägenheter Puerto Banus
Villas till salu i Puerto Banus
Köpa bostäder Puerto Banus Marbella

ANDRA OMRÅDER NÄRA MARBELLA

La Mairena - Elviria - Los Monteros Marbella
Cabopino - Marbella - Golden Mile

Nybyggda Fastigheter på Costa del Sol